24 Ekim 2007 Çarşamba

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Evde karnıbaharı sevmeyen biri var mı?
Eğer varsa ben sevdirmenin yolunu buldum :) İlk defa Karnıbaharı karışık sebzeli bir yemek dışında tek başına yiyebiliyorum, meğer ne güzel bir sebzeymiş.

Malzemeler:
1 küçük boy Karnıbahar
1 yumurta
1 silme kaşık un
3 yemek kaşığı süt
sıvıyağ
tuz
Yumurta,un,süt ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz.Karnıbaharı tanelerine ayırıp sertliği gidene kadar bir süre haşlıyoruz, süzüp kuruluyoruz ve bu karışımın içine atıp iyice karıştırıyoruz.Bir tavada yağı kızdırıp karnıbaharları kızartıyoruz.
_Saniye_

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili saniye karnabaharın bu hali bizim evde en çok sevilen halidir üzerinede sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla nefis olur seninkide harika kızarmış ellerine sağlık.ben karnıbaharları buladığım sosou 1 şişe maden sodası 1 yumurta un ve istediğim baharatla hazırlıyorum.soda hem kabarmasını hemde çok güzel kızarmasını sağlıyor.tekrar eline sağlık.sevgiler..

dostkokusu dedi ki...

Teşekkürler Beste,soda eklemen ilginç geldi bana,deneyeceğim bir dahaki sefere mutlaka


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE