29 Ekim 2007 Pazartesi

KÖY USULÜ TAVUK


Annemlerde her zaman bu usülle pişer tavuk ve çok beğenilir.Annemin elinin lezzeti geçiyo sanırım tavuğa o yüzden ondaki tadı yakalayamıyorum bir türlü:)Annem tüm tavuğu parçalayıp;sıvıyağda kavurur toz biber atar ve düdüklü tencerede pişirir.Ben 2 kişilik yaptığım için teflonda yaptım ve açtırdığım but etlerini(sarmalık diyolar)kullandım.
malzemeler(2kişilik)
-4-5 adet küçük but yada parçalanmış herhangi bir kemikli tavuk eti
-6-7 adet arpacık soğan(eğer yoksa normal soğan doğrayabilirsiniz)
-2 tatlı kaşığı domates salçası
-1tatlı kaşığı biber salçası
-2tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-tuz,karabiber,pulbiber,dilerseniz biraz kekik
-2-3 bardak su(sulu seviyosanız miktarı arttırabilirsiniz)
Tavukları yıkayıp süzüyoruz,teflonda yağ dökmeden kendi suyunda 15-20 dk pişiriyoruz.Sıvı yağını ekliyoruz.toz biberi atıp karıştırıyoruz.Başka bir kapta sıcak suyla salçaları baharatları karıştırıp bu karışımı tavuklara döküyoruz.Yaklaşık yarım saat daha kısık ateşte kaynatıp kapatıyoruz._Firuz_

5 yorum:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba, tavuk yemegin cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.

Selam ve sevgilerimle..

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,


Eminim çok lezzetli olmuştur,annelerin yaptığı hiçbirşeyin tadı unutulmuyor sanırım.


sevgi ve selamlar...

dostkokusu dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar;gerçekten çok lezzetli bir yemek,köy tavuğuyla yapılsa daha lezzetli oluyo ama maalesef artık günümüzde köy tavuğu bulmayı geçin adı bile telafuz edilmiyo:(

Adsız dedi ki...

selam tavuk yemegi nefis görünüyor.elinize saglık...

dostkokusu dedi ki...

teşekkürler arkadaşım ziyaretin için biz teşekkür ederiz.


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE