24 Ekim 2007 Çarşamba

PATATES GRATİN

3 orta boy patatesi yaklaşık 6mm kalınlığında halkalar şeklinde dilimliyoruz. Bu halkaları da dörde bölüp teflon bir tava veya tencerede 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak kadar karıştıra karıştıra kavuruyoruz, sertliğini tamamen kaybettirmeden.Daha sonra patatesleri borcama koyuyoruz ve beşamel sos hazırlıyoruz. 3 kaşık sıvıyağına 3 kaşık un ekleyip ocakta karıştırıyoruz ve 2 bardak sütü azar azar ekliyoruz. yumuşak kıvamlı bir beşamel olması gerekiyor o yüzden duruma göre daha fazla süt eklenebilir. Beşamele tuz ve bol karabiber ekliyoruz ve yarım bardak kadar su ekleyip karıştırıp patateslerin üzerine döküyoruz. Böylece 200-220 derecedeki fırına sürüyoruz. 10 dak sonra çıkarıp üzerine 1 bardak rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrardan kaşarlar eriyip renk değiştirene kadar fırında pişiriyoruz.
Gratine damak tadınıza göre mantar, tavuk hatta karnıbahar veya brokoli de ekleyebilirsiniz. Her haliyle çok güzel oluyor. :) _Saniye_

2 yorum:

Adsız dedi ki...

-elif-
bu tarif pek hoşuma gitti haftasonu denemeyi düşünüyorum sabote eden biri olmaz sa.

dostkokusu dedi ki...

Beğenirsin umarım :)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE