5 Kasım 2007 Pazartesi

KITIR POĞAÇA

Özellikle, kolay olması ve günlerce tazeliğini koruması sebebiyle çok sevdiğim bir poğaça :)

Malzemeler:
2 çay bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvıyağ
120 gr tereyağı (oda ısısında)
1 pk kabartma tozu
1 yumurta (akı hamura,sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edecek kadar)
İç : peynir, maydonoz

Bütün malzemeleri karıştırıp elimize yapışmayana kadar yoğuruyoruz. Cevizden biraz büyük bezeler koparıp ortasını parmağımızla bastırarak iç malzemesini koyuyoruz. Yeniden yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Kabaracaklarını göz önüne alıp biraz aralıklı dizmekte fayda var :) Yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı sıvıyağı karıştırıp üzerlerine sürüyoruz ve 160-170 derecedeki fırında üstü kızarana dek pişiriyoruz. _Saniye_

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Saniyeciğim çok güzel görünüyor puaçaların,komşumuz çok sık yapardı eskiden kıtır kıtır olurdu bana şimdi onu hatırlattı en kısa zamanda yapacağım inşallah ellerine sağlık canım.
filiz

dostkokusu dedi ki...

nurten ablayı hatırladın dimi abla:)benimde hemen aklıma o geldi,hiçbir zaman kabartma tozuyla yaptığım poaçalarım onunkine benzemedi o nedenle hep mayalı yapmayı tercih etmişimdir,ama bunun lezzeti çok farklı.Ellerine sağlık saniye..firuz_

dostkokusu dedi ki...

Teşekkür ederim, umarım beğenirsiniz, nurten ablanızınkini tutmaz tabi ona eminim :)


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE