6 Ağustos 2007 Pazartesi

ETLİ BAMYA YEMEĞİ

Tarifimiz Hilal arkadaşımıza ait ;teşekkürler Hilal ellerine sağlık..
yarım kilo bamya
300 gr kuzu kuşbaşı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası(domates olduğu için çok gerekli değil isteğe bağlı)
1 adet soğan
sıvıyağ
baharat
limon
İlk olarak etleri tencereye alıp çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi yağında suyunu çekene kadar pişiriyoruz(kapağını sürekli açmassanız kolay pişiyo)soğanları doğrayıp ilave ediyoruz,soğanlar pembeleşince rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz.Domateslerde yeterince pişince salçayı ilave edip suyunu döküyoruz,Bu arada önceden hazırladığımız bamyaları yıkayıp kurutuyoruz,tenceredeki suyumuz kaynayınca bamyalarıda ekliyoruz ve bamyalar yumşayıp rengi değişinceye kadar pişiriyoruz.(limon sıkarsanız bamyaların sünmediğini göreceksiniz)

3 yorum:

Sinem dedi ki...

Ellerine sağlık Hilal'ciğim. Ben de hafta sonu superfresh dondurulmuş bamya almıştım. Yarın onu tarifine göre yapayım. Tarif bekliyordum ben de bamya konusunda. Yeni tariflerinizi de dört gözle bekliyorum.
Sinem YAMAN

dostkokusu dedi ki...

sinemcim neden dondurulmuş alıyonki tam mevsimi tazecik bamyalar miss gibi:)

Sinem dedi ki...

evet vallahi mis gibiler ama iş yerinden geç çıktığım ve evde geç olabildiğim için benim onları ayıklayacak zamanım olmuyor. E yeni evli bir bayan olarak çok fazla pratikliğe de malesef henüz sahip değilim. e Bu durumda yaşasın pratik yemekler. :) Ama zamanla olacak merek etmeyin. Azimliyim..
Sinem YAMAN


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE