23 Temmuz 2007 Pazartesi

İSLİM KEBABI

Tarifimiz Sinem Yaman'dan geliyor:)Ellerine sağlık sinem çok güzel görünüyor.
Patlıcanları uzun uzun dilimleyip hafif kızartıyoruz.
klasik köfte malzemeleriyle yada hazır köfte harcıyla köfteleri hazırlayıp;kızartıyoruz.

köftelere patlıcanları sarıp üzeine 1 domates dilimi ve biber koyup kürdanla tutturuyoruz.Fırına verip domates ve biberler pişinceye kadar fırında tutuyoruz.Afiyet olsun..(isterseniz kaşarda koyabilirsiniz en üst kısma)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

meraba tarifiniz çok hoş görünüyo ama bişey sorcam ben,köftenin tam tarifi nedir,ben pek becerikli değilimde bu konularda,onuda yazarsanız sevinirim
aysel

Sinem dedi ki...

Sevgili aysel;
Ben köfteyi şu şekilde hazırladım.
300gr kıyma; bayatlamış,ufalanmış,yaklaşık yarım ekmek içi ;1 adet ince rendelenmiş(ya da makinede çekilmiş)soğan; 2-3 diş sarımsak; 1 adet yumurta; karabiber; kekik, kimyon,tuz. Bunların kepsi birbirine karışıncaya kadar yoğurup toplar haline getirip kızarttım. Sarımsak ve kimyon köfteye çok yakışıyor, tarafımdan mutlak suretle tavsiye edilir. Köfte baharatı da satılıyor marketlerde. İstersen onunla da yapabilirsin. Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Bişey soracağım bu yemek fırında pişerken su ilave ediliyormu.tepsiye tutmaması açısından.yoksa kızartılmış patlıcanın yağı yeterli oluyomu?
-elif-

Sinem dedi ki...

Sevgili Elif;
İstersen az miktarda su koyabilirsin, Kendi suyunu veriyor zaten. Ben domates rendesi koymuştum.
Sevgiler
Sinem YAMAN

Sinem dedi ki...

Bir de patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bırakmanızı tavsiye ederim. Hem yağı çok çekmesini engelliyor; hem de patlıcanın acısını alıyor.
Sinem YAMAN


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE