20 Temmuz 2007 Cuma

KAŞARLI MANTAR & KEKİKLİ SOSLU MAKARNA


Geçen hafta yaptığım bi yemek ama bir türlü yazma fırsatı bulamamıştım, kaşarlı mantarı lezzet dergisinde görüp denedim.
KAŞARLI MANTAR MALZEMELER(6 kişilik):
500 gr büyük boy mantar
4 domates
3 sivribiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Mantarların içini çıkarıp iyice yıkıyoruz, biberleri ve domatesi ince ince doğruyoruz,zeytinyağı ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve bu karışımı mantarların içine dolduruyoruz. 180 derecedeki fırında 10 dak pişiriyoruz. Daha sonra çıkarıp üstlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip 5 dak. daha fırına veriyoruz.Yalnız mantarlar çok çabuk piştiği içindeki domates ve biberler diri kalıyor, o yüzden mantarların içine doldurmadan önce domates ve biberleri tavada biraz sotelemenizi tavsiye ederim.

KEKİKLİ MAKARNA SOSU MALZEMELER(4 kişilik makarnaya uygun):
1 adet soğan
1 adet domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
kırmızı toz biber
karabiber
kekik
biraz tuzot
zeytinyağı
öncelikle soğanlarımızı ve sarımsağı rondoda kıyıp 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. salçamızı ve toz biberlerimizi ekledikten sonra iyice karıştırıp yine rondada kıydığımız domatesleri de ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz, pişmeye yakın kekik ve tuzotu da katıyoruz, eğer çok koyu bi sos oluşursa biraz su ekleyip istediğiniz kıvama gelene kadar pişirmenizi öneririm. Afiyet olsun.. _Saniye_

6 yorum:

Sinem dedi ki...

Sosa kuru ya da taze fesleğen de eklenirse daha süper birşey olur. Tarafımdan tavsiye edilir. Ben kekik de ekliyorum bol baharatlı sevdiğimden. Eşim de öyle seviyor. :)
Sinem YAMAN

dostkokusu dedi ki...

evet bencede fesleğen yakışırdı sinem ama sanırım saniyenin tarifindede fesleğen vardı unutmuş olabilirmi acaba?Ama süper görünüyo saniye ellerine sağlık mantara bayılırım zaten mmmm..

dostkokusu dedi ki...

evet haklısınız fesleğende çok güzel olur tabi ya da nane ama az konursa :)
evde fesleğen yoktu o yüzden koymadım.

Adsız dedi ki...

Püff :) Bu iki yemeği birlikte yaparken, kaşarlı mantar yapımında çöpe atılan mantar saplarını değerlendirmek adına, kekikli soslu makarna yapımında sosa bu mantar saplarının incecik doğranmasıyla ilavesi yapılabilir.
-HİLAL-

dostkokusu dedi ki...

Teşekkürler hilal,gerçekten çok güzel bir fikir! ben çöpe attım maalesef saplarını, hiç aklıma gelmedi sos da kullanmak.

Sinem dedi ki...

Akıllı ev hanımının hali başka oluyor. Tebrikler Hilal. Çok iyi bir düşünce. Hem de sosta çok leziiz olur mantarlar. Deneyeceğim.
Sinem YAMAN


small business home business
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

MONTAİGNE